Estethica Ataşehir2018-09-14T14:28:15+00:00

Project Description

Estethica Ataşehir

 

Proje Künyesi
Yılı : 2010
Proje tasarım + Kontrollük hizmetleri

Ataşehir hastaneler bölgesinde yeralan bina daha önce oto galeri olarak kullanılmaktaydı. Hastane ile ilgili ihtiyaçlar tespit edilerek binada gerekli revizyonlar yapılmıştır. Işık almayan bodrum katlara dış bahçeden ışıklıklar verilerek iç bahçeler oluşturulmuş ve ışık almaları sağlanmıştır. Binanın giriş katı geniş bir lobi olarak tasarlanmıştır.

Bu lobi zaman zaman sosyal aktiviteler için kullanılmaktadır. lobinin bağlı olduğu bir cafe ve cafenin iç bahçesi bulunmaktadır. 1. kat estetik merkezi işlem odalarının bulunduğu kattır. 2 kat saç ekim merkezine ayrılmıştır. Çatı katı ise yönetim katı olarak tasarlanmıştır. Binanın 1. bodrum katı poliklinik ve diş estetik merkezi olarak düzenlenmiştir.

2. bodrum katta ise hasta odaları yer almaktadır. Yeterli doğal ışığın etkisini azaltmak amacıyla odalarda yükseklik fazla tutulmuş ve dış cepheye bakan duvarlara büyük baskılı görsel resim uygulamaları yapılmıştır. Odalar 2 katlıdır. her odanın içinden çıkan zarif merdivenler hasta yakını için düşünülmüş kata ulaşmaktadır.

Hasta yakını galeriden hem görseli panoramik izlemekte hemde hastayı gözlemleyebilmektedir. Ameliyathane de hasta odaları ile aynı katta düşünülmüştür. Böylece hastanın düşey sirkülasyona girmeden odasına direk olarak ulaşması sağlanmıştır. En alt kat ise kapalı otoparka ayrılmıştır. Konsept tasarımı ferah ve rahat mekanlardan oluşmaktadır.